Марин и Стефан Димитрови са се срещали многократно Бойко Рашков в

...
Марин и Стефан Димитрови са се срещали многократно Бойко Рашков в
Коментари Харесай

Марин и Стефан Димитрови са се срещали многократно с Бойко Рашков в МВР

Марин и Стефан Димитрови са се срещали многократно Бойко Рашков в Министерство на вътрешните работи, до момента в който той е бил министър. Част от срещите са били с дълготрайност от 10 до 15 минути (както е известно, двамата са съобвиняеми с Петя Банкова, посочения за контрабандист Никола Николов-Паскал и Живко Коцев в така наречен спекулация " Митници " - бел. ред.)

Това оказва се от писмен отговор от Министерство на вътрешните работи, изпратен до парламентарната анкетна комисия, която ревизира за корупция в митниците. В края на декември 2023 година някогашният шеф на митниците Петя Банкова също е влизала в министерството за двучасова среща с някогашния зам.-министър на вътрешните работи Кирил Ценкин.

В писмения отговор се показва още, че някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев не е заявил безценен часовник (прословутия Hublot, който се появява на негови снимки и който той непринудено предал в деня, в който дал показания в прокуратурата - бел. ред.), получен като подарък

" В съответния втори сигнал се твърди, че Живко Коцев е изпратен във Велико Търново със задача да подкрепя незаконна активност на известно в престъпните среди лице. Посочва се, че след получен сигнал за договорка с огромно количество кокаин, Живко Коцев " светва "  човека, който е разработван, след което стотици дни денонощен труд отива напразно.

Също по този начин, че изнася класифицирана информация, с което проваля няколко години труд на почтени и почтени служители на реда и че непозволено се среща с десетки секретни документи и разработки, като постоянно по-късно същите приключват с цялостен и сигурен неуспех ", изчете депутатът Станислав Балабанов ( " ИТН " ).

И добави:

" Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като сподели, че не познава тези хора, а аз ви изчетох над 10 срещи с тези хора в Министерство на вътрешните работи. Живко Коцев като част от системата на Министерство на вътрешните работи е подпомагал тези, които е разработвал. Този човек беше препоръчан за основен секретар от военачалник Атанасов и този човек трябваше да дава отговор за провеждането на изборите. За мен това е тежък политически скандал. "

Константин Бачийски ( " Продължаваме промяната - Демократична България " ) отговори, че Рашков е казвал, че познава тези хора, тъй като те са подавали сигнал против Бойко Борисов.

" Имам повече от 30 години трудов стаж и съм се нагледал на страшни срамотии, само че на такова нещо не съм бил очевидец. Не тъй като не е имало контрабанда, корупция... Съвсем очевадно е присъединяване на Бойко Рашков в цялата тази скица ", възмутено и разгорещено съобщи Йордан Цонев (ДПС).

Според Румен Гечев (БСП)  " Министерство на вътрешните работи е превърнато в хан и няма надзор ".

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР